Na het afronden van level 1 `spiritueel zijn’ waar ik de basis leerde over de verschillende vormen van mediumschap wilde ik zonder twijfel doorstromen naar het volgende level. Waar we na 3 maanden en in totaal 7 lessen helemaal op elkaar waren ingespeeld en ons vertrouwd voelde met elkaar, kwam daar het ongemak.

 

De verandering van groepsdynamiek die level 2 met zich mee bracht daarbij de onwennigheid was duidelijk te merken niet alleen bij mijzelf maar bij de gehele groep. Achteraf kwamen wij er achter dat dit ook de insteek was van Simone. Ik zou ondertussen beter moeten weten, maar ze weet ons keer op keer uit ons comfort zone te drijven met als doel  onze eigen groei. 

Dankbaarheid is voor lange tijd een ondefinieerbaar woord voor mij geweest een woord zonder lading een woord die niet in mijn vocabulaire voor kwam. Level 2 bracht daar verandering in Iedere les begon met het uitspreken van onze dankbaarheid. Ik betrapte mijzelf iedere keer erop dat ik niet uitgepraat raakte over alles waar ik wel niet dankbaar voor was en het grappige was het ging ook om de kleinste dingetje zoals het voelen van het eerste lente zonnetje in mijn gezicht.

 

Dat gaf ook aan hoeveel meer ik kan genieten van het NU en volledig aanwezig te zijn in het moment. Dat is wanneer ik de Sparks van het leven in mijn schoot geworpen krijg. Het doet mij ook beseffen hoe lang ik in de rat race heb gezeten en altijd maar bezig was met ‘what’s next’. 

 

De magie van dit level is niet met woorden te beschrijven. Om het toe te kunnen laten is het van groot belang geweest om het hoofd los te laten en te voelen en te vertrouwen, dat is wanneer de magic happens. Veel van die magie zat hem voor mij in het systemische werk, de familieopstellingen. Zelf een opstelling mogen begeleiden is denk ik wel een van de highlights geweest. Om de onzichtbare patronen voor iemand inzichtelijk te maken en intuïtief te kunnen handelen is gewoon WAUW!!

 

shehe school voorbewustzijn
shehe school voorbewustzijn
shehe school voorbewustzijn

 

De emoties die opborrelen bij representanten en die resoneren bij de gene die ze ontvangen, is in mijn ogen magisch. Elke positie die ik heb mogen innemen tijdens een opstelling is leerzaam geweest en helpend voor mijn eigen proces. Het ontvangen van een opstelling heeft mij geholpen om de band met mijn ouders en broer nog inzichtelijker te krijgen en die te accepteren hoe die is. Hoewel ik hem liever op sommige momenten anders heb gezien. 

 

Ongeveer halverwege de opstelling kwam ik erachter dat ik zwanger ben en in de prille fase van mijn zwangerschap ging de lesstof over wedergeboorte en generatiepatronen. Wat een ongeboren kindje wel al niet mee draagt en mee krijgt al vanaf het moment van conceptie tot aan de geboorte. Tijdens de les hebben we dat ook mogen ervaren en het was bizar dat iedereen woorden kon geven aan wat de ervaring was in de buik van moeder. Dat het er bijvoorbeeld veilig voelde, dat je gewenst was, of dat je het koud had door een gebrek aan voeding in de buik. Zoals ik al eerder zei, woorden schieten te kort want dit is iets wat je zelf moet ervaren. Het heeft mij nog bewuster gemaakt van de liefde die ik mijzelf en daarmee ook mijn kindje wil geven. 

 

Wederom heb ik ook dit level weer als super leerzaam ervaren en zou ik het iedereen aanraden die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling en spiritualiteit. In level 2 heb ik nog meer over mijzelf geleerd en ook heel veel onnodige shit kunnen loslaten. Het heeft mij enorm doen groeien in mijn zijn. Dat laatste beetje mist wat mijn zicht nog belemmerde is nu wel opgelost. Ik durf te leven vanuit vertrouwen en volledig mijn eigen koers te varen. 

 

Mijn innerlijk vlammetje is ontwaakt van een klein waakvlammetje tot een enorme steekvlam. Dit was mij nooit gelukt zonder de support van Simone, SheHe, en mijn lieve mede cursisten van de opleiding. Ik voel mij dankbaar voor alle momenten die we morgen hebben, van een schreeuw tot een lach en een traan. Wijze lessen die ik voor altijd met mij mee zal dragen.

Iedereen bedankt!